Wees nooit bang om in een veld vol narcissen een klaproos te zijn.

~ Michaela Deprince ~

Monique Snikkers

in het kort:

Postitief Eigenwijs

Liefhebber van Online Techniek

Analytische Speurneus

Creatief, gestructureerd en georganiseerd

Budget- en CijferNerd

Multipassionate

Mijn naam is Monique en ik woon samen met Richard in het Groene Hart. Lekker tussen de weilanden in een dorp, maar dicht bij de grotere steden voor muziek en theater.

Als tiener tekende ik graag en droomde van een creatieve carrière.
Al zoekende via diverse creatieve opleidingen, heb ik gekozen voor een reclamevakopleiding in Amsterdam.

In die tijd waren Apple computers in opkomst en werden vakmensen bij reclamebureaus en drukkerijen met grote snelheid omgeschoold.
Op school waren de lessen nog gefocust op het handmatige vakwerk en na mijn opleiding was er dan ook  geen ruimte voor mijn vakkennis in de grafische wereld.

Met de kennis van mijn HAVO diploma stapte ik in de wondere wereld van de (financiële) administratie en via diverse ondersteunende administratieve functies groeide ik in mijn werk en persoonlijk.
Ik ontdekte dat ik talent had voor cijfers en regeltaken!

Op mijn 25e had ik een leuke baan als administratief medewerkster bij een reclamebureau en kreeg ik de kans om een leuk appartement te kopen dicht bij mijn werk. In de jaren daarna groeide ik door naar een Office Manager functie met meer verantwoording en alles leek te gaan “zoals het hoorde”.

Rond mijn 30e kwam de twijfel … leuke baan, eigen huis … en toch?!?
In mijn vakanties ging ik graag op reis en had ik ontdekt dat de wereld een heerlijke plek was om te ontdekken.
Helaas was mijn bankrekening op dat moment niet toereikend om zo maar even de boel de boel te laten en voor een langere tijd op reis te gaan ….. maar diep in mijn hart wilde ik dat het allerliefste!

Het “gloeilamp moment” was er toen ik zag dat een aantal van mijn buren hun appartement te koop hadden staan en wat daarvan de vraagprijs was … daar was mijn reisbudget! Ik wist het op dat moment zeker: ik ga op reis!!!

Natuurlijk waren er strubbelingen in mijn omgeving:

  • “je gaat toch niet alles opgeven om op vakantie te kunnen gaan?”;
  • “je hebt hier toch alles wat je nodig hebt?”;
  • “het is een vlucht. Misschien zit je nu even niet lekker in je vel, maar dat gaat wel weer over”.

Veel mensen, veel meningen! Mensen hebben nu eenmaal de gewoonte om overal beren op de weg te zien. Iets dat voor jou persoonlijk voelt als “de beste beslissing ooit” kan voor de mensen om je heen hun grootste angst zijn!!

 

Maar voor mij was er geen twijfel meer!:

Ik zou mijn appartement verkopen en op reis gaan!

if you think adventure is dangerous, try routine it’s lethal

~~  Paulo Coelho  ~~

Na uitgebreide voorbereidingen ben ik op 17 mei 2002 door familie en vrienden uitgezwaaid op Schiphol en heb ik 14 maanden gereisd door Canada, Nieuw Zeeland en Australië.
Ik was al vaker alleen op reis geweest naar landen als Engeland, Mexico, Griekenland, Portugal, Canada en Amerika, maar nog nooit voor zo’n lange tijd achteréén.

In deze 14 maanden waren er heel veel unieke ervaringen. Speciale ontmoetingen en festiviteiten met Canada’s First Nations, Orca’s en dolfijnen in het wild, heerlijke wandelingen in de natuur, een skydive in Nieuw Zeeland, Australië rond reizen – zonder te vliegen. Te veel om op te noemen!!

Natuurlijk was niet alles rozengeur en maneschijn. Er waren soms lastige momenten waarop ik op mijzelf aangewezen was, maar er waren geen extremen en over het algemeen was het alleen maar genieten van mooie omgevingen en ontmoetingen met unieke mensen!

Door tijd door te brengen met veel verschillende mensen, kwam ik er al snel achter dat er behoorlijk veel mensen op deze wereld niet dagelijks met hun “huisje, boompje, beestje” verhaal bezig zijn.
En dat dat ook helemaal ok is en zij prima in hun levensonderhoud konden voorzien.

Het leek mij ideaal om locatie onafhankelijk te kunnen werken, maar had geen idee wat voor werk daar voor mij persoonlijk bij zou passen.

In augustus 2003 was ik terug in Nederland met mijn hart vol mooie ervaringen en herinneringen.
Mijn hoofd zat vol ideeën, maar toch …
Ik stapte met alle gemak van de wereld weer in het “normale” leven en ik ging terug naar mijn comfortzone!

Heel natuurlijk pakte ik de financieel-administratieve functies weer op en groeide via diverse bedrijven door naar Ordermanager. Eerst bij een drukkerij en later bij een uitgeverij. Ik schuurde langs het creatieve, maar mijn focus lag op de organisatie, het overzicht en de details.

In deze jaren bleef ik ook tobben met mijn gezondheid en kwam ik in de ziektewet terecht. Enkele jaren en veel onderzoeken later, kwam de diagnose: fibromyalgie. Hierdoor moest ik leren omgaan met een lichaam dat vaak niet meer precies doet wat ik wil en dat ik met minder energie mijn dag moet doorkomen.

Het was wennen, maar door mijn dagen goed te plannen kon ik weer aan het werk als projectassistent. Helaas bleek het lastig om een vaste aanstelling te krijgen. De teams waarin ik werkte zagen mijn toegevoegde waarde, maar vanuit het management kwam dan toch de melding dat er geen vaste aanstelling beschikbaar was.

Om steeds weer opnieuw energie te moeten steken in het zoeken naar een nieuwe baan vond ik erg lastig. Ik stak steeds al mijn energie in het ondersteunen van leuke teams en het organiseren van afdelingen, maar helaas kwam daar nooit de vaste basis voor terug.
Hier werd ik erg onrustig en onzeker van … en mijn gevoel dat het “anders moest” was heel sterk.

Het idee van meer vrijheid en flexibiliteit in mijn werk werd steeds belangrijker. In die tijd hoorde ik steeds meer over Virtual Assistants en dat maakte mij nieuwsgierig.
Wat als ik het werk dat ik al deed voor mijzelf kon doen? Gewoon vanuit mijn eigen huis en op mijn eigen tijd?!?

Nu was het de tijd om eindelijk uit mijn comfortzone te stappen en de stap te wagen naar het ondernemerschap!
In oktober 2018 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en daarna begon de ontdekkingsreis.
Op dit moment gewoon vanuit ons huis in Aarlanderveen, maar het idee dat ik flexibel kan werken waar en wanneer ik maar wil, dat maakt mij blij!
Nog steeds vind ik reizen het allerleukste dat er is, maar voor nu staat dat even op een lager pitje en bezoeken we de mooie plekken in Nederland en omliggende landen. En dat is ook ok!
Het leven gaat in golven en het is heerlijk om lekker mee te dobberen.

In eerste instantie hielp ik mijn klanten met het bijhouden van hun (financiële) administratie en het krijgen van meer overzicht, maar inmiddels heb ik mij in de afgelopen jaren door ontwikkeld naar Technisch V.A.

Ik onderhoud en bouw websites, incl. webshops en online leeromgevingen. Daarnaast focus ik mij op online techniek voor administraties, projectmanagement (en “to do” lijstjes) en e-mailmarketing.
Binnen mijn netwerk heb ik inmiddels een leuke groep van mede V.A.’s en IT’ers om kennis te delen en elkaar aan te vullen in de wondere wereld van de online techniek.

Met mijn creatieve denken en mijn inzicht in projectmanagement en organisatie ben ik juist de unieke schakel tussen mensen met een creatief brein en mensen met een praktische instelling.
En het is mijn kracht dat ik niet in vaste hokjes denk, maar juist creatieve (on)mogelijkheden zie!

Technisch Virtual Assistant
Technisch Virtual Assistant
Technisch Virtual Assistant
Technisch Virtual Assistant
Met jouw wensen en informatie zorg ik dat je de juiste keuzes kunt maken in de wirwar van (online) mogelijkheden en richt ik alle techniek zo in dat jouw systemen voor jou werken!